RECENSIONER

 Rolux - Roland Lundström, trollkonstären från Skellefteå

Rolux är talangsjaktens stora vinnare - hur än det går i finalen som ska äga rum i Kristianstad. Återigen har han besegrat ett svårt handikapp och demonstrerat sina ovanliga anlag.

Roland är född svårt hörselskadad. Trots sina svårigheter slog han sig först fram inom idrotten. Blev en av Norrlands bästa idrottsmän. Div II i fotboll, skyttekung i bandy, stjärna i friidrott (sju meter i längd bl a)

Efter den karriären satsade Roland på trolleriet. Trots att han inte kan höra sin egen bakgrundsmusik genomför han ett sällsynt skickligt program. Rör sig elegant. Ögonen har publikkontakt. Mimiken och gesterna får tala.

Aftonbladet

  Det från TV berömda magiker Rolux gav barnen en riktigt uppvisning i avancerade trollerikonster.

Piteå Tidning

 Magiker Rolux som nu är i proffsklass gjorde ett magnifikt framförande med flera nummer som inte visats tidigare.

Norra Västerbotten

 Först vann Rolux Barnens Dags Vi som vill upp, sen blev han Nordisk Mästare i scenmagi och nu sist var det Barnens Dag som tyckte att Rolux var värda ett artiststipendium.

Västerbottens Folkblad

 Rolux - en mycket tilltalande och proffsigt trollkarl som verkligen fick en att glömma bort att försöka se hur han gjorde de olika tricken.

Västerbottens Kurien

 Kvällens höjdpunkt för både unga och gamla blev trolleriföreställningen av Rolux som visade prov på otroligt fingerfärdighet.

Norra Västerbotten

 Applåderna tycks aldrig vilja tystnas när kvällens speciella gäst har genomförts sin show. Och när applåderna väl lagt sig sitter där 800 personer och skakar på huvudena. Av beundran och förundran. För kvällens gäst är magiker Rolux alias Roland Lundström. Rolux har visat sina konster för skellefteborna förr, men man blir aldrig trött på denne magiker, därtill är variationer i programmet alltför stora.

Norra Västerbotten

Back